Rengøring er dejligt men også hårdt og kedeligt

Rengøring er dejligt men også hårdt og kedeligt

Hvert forår er det skønt når solen og lyset vender tilbage efter en mørk og kedelig vinter, men når lyset kommer tilbage, ser man også meget af det der ellers var lidt skjult af mørket. Blandt andet får man øje på alt det skidt der har samlet sig rundt omkring i ens hjem og så er det tid til en hovedrengøring. I gamle dage var hovedrengøring noget som ALLE husstande foretog om foråret fordi det var nødvendigt. For om vinteren var den Rengøring man kunne lave temmelig overfladisk idet man man ikke havde støvsugere eller mange af de andre maskiner vi har i dag. Derfor var man nødt til at vente på at det blev tørt og varmt nok til at man kunne tage tæpperne udenfor for at banke dem. Men der blev også mere beskidt i hjemmene i gamle dage fordi man fyrede i kaminer og kakkelovne for at varme boligerne op, og dette genererede en masse sod som satte sig overalt på møbler og vægge og lofter.

Men en hovedrengøring er stadigvæk hårdt arbejde og selvom man selvfølgelig nyder det færdige resultat, så er det for mange mennesker en næsten uoverskuelig opgave at komme i gang med. Men så kan man jo heldigvis få hjælp af andre til sin rengøring i Kolding. Der er flere og flere grupper af mennesker der får hjælp til at gøre rent, mange ældre personer har ikke kræfterne til det, og mange yngre har valgt at få hjælp, så de i stedet kan fokusere på at nyde den sparsomme fritid sammen med deres partner og deres børn.

En anden opgave der ofte ønskes hjælp til er den ugentlige trappevask som ofte er en del af forpligtigelsen hvis man bor til i en etage ejendom. Mange steder har hver lejlighed ansvar for en ugentlig vask af et bestemt stykke af den fælles trappe, og dette er faktisk noget der er baggrund for mange konflikter, da der næsten altid er en anden beboer der ikke mener at dette bliver gjort godt nok.

Andre der har stor glæde af rengøring i Kolding er sommerhus ejere, der skal have huset gjort klar til sæsonen, og ikke gider at bruge den første feriedag på at gøre rent.