Alt for mange tyverier på kort tid

På min vej har der inden for det seneste halve år været 3 tyveri, det er altså mange, når der kun ligger 15 huse. Vi var efterhånden blevet godt trætte af de uindbudte gæster, som lavede indbrud gang på gang. Det værste af det hele var, at det ikke engang var de samme der lavede indbrud, men at der hele tiden kom nye. Vi besluttede os derfor at søge nabohjælp.

Et godt fællesskab som naboer

En aften inviterede min mand og jeg alle vores naboer på vejen til kaffe og kage hjemme hos os, men temaet omhandlende nabohjælp. Vi forklare vores naboer, at vi var godt trætte af de mange tyverier, hvilket de godt kunne give os ret i. Dernæst fortalte vi om vores nye ide, som skulle holde tyvene væk.

At hjælpe hinanden

Ideen gik i alt sin enkelthed ud på, at vi skulle være der for hinanden og danne et godt socialt fællesskab. Ved dette fællesskabs bånd, skulle det være muligt at hjælpe hinanden på kryds og tværs af vejen. Vi satsede simpelthen på, at alle ville være med – hvilket det også virkede til, da de alle sad lyttende og ingen sagde imod. Vi forklarede derfor videre hvad ideen gik ud på.

Hvis en familie var bortrejst, eksempelvis i en ferie, skulle de omkringliggende husstande – naboerne, se efter huset. Det kunne være at smide skræld i den bortrejstes skraldespand eller vande blomster i huset. På den måde kunne naboerne sikre sig, at de undgik tyveri. Ideen kaldte vi for nabohjælp, og den blev en kæmpe success. Jeg har i dag fundet en side som gør nøjagtig det samme online, det er vildt smart. Du kan finde nabohjælp online her.

Submit a Comment